Angry Birds

Angry Birds är ett app-spel som blivit fantastiskt populärt över hela världen. Initialt så var detta just bara ett app-spel där man skjuter iväg arga fåglar, numer så är detta ett globalt varumärke. Angry Birds finns som både leksaker, barnkläder och accessoarer.  Spelet är utvecklat av det finska företaget Rovio Mobile och spelet lanserades i sin första version 2008 och sedan dess vuxit i popularitet. Nedan har du e n sammanställning av de fågeltyper som återfinns i spelet.

  • Red Bird – En röd fågel som har förmågan att  orsaka stora skador på svaga strukturer. Red Bird kan användas genom alla nivåer, eftersom den kan användas för att kunna riva ner en struktur som har blivit skadade av andra fåglar. Red Bird har ingen speciell förmåga, men om man petar på den så kan den göra ett stridsrop.
  • Blue Bird – En blå dvärgfågel som är den svagaste av alla spelbara fåglar, men som har en unik förmåga då den kan föröka sig i tre identiska kopior om man petar på den. Medan de blå fåglarna inte orsakar så mycket skada på de flesta hinder kan de lätt bryta sig igenom olika glasstrukturer.
  • Yellow Bird – En gul fågel som har förmågan att accelerera sin fart medan den är i luften och kan ge stor skada i olika distanser. Den är mest effektivast mot trähinder, som kan tränga igenom flera väggstrukturer tack vare sin snabbhet. Den är dock mindre effektiv mot glasstrukturer.
  • Black Bird – En svart fågel som kan landa på strukturer och sedan detoneras, vilket ger stor skada runt dess omgivning. Man kan detonera dem i luften om man petar på dem. De är mest effektiva mot stenstrukturer.
  • White Bird – En vit fågel som kan släppa exploderande äggbomber medan den är i luften. När ägget tappas flyger fågeln upp i luften och exploderas längst till höger om spelnivån. Den ger mindre skada om man slungar den mot strukturer utan att släppa en av deras äggbomber.
  • Boomerang Bird – En grön fågel med en lång näbb som snurrar när den är i luften. Medan den är i luften kan man peta på den så att den ändrar kurs och återvänder till sin utgångspunkt. Denna förmåga att flyga tillbaka gör så att den kan ge skada mot bakre strukturer som andra fåglar inte kan nå.
  • Terence – En mörkröd fågel som är dubbelt så stor som den röda fågeln. Den har ingen specialförmåga, men kan ge ett stridsrop om man petar på den. Den kan förstöra nästan en hel struktur tack vare sin stora kropp, och kan ta sig förbi vilka hinder som helst.
  • Mighty Eagle – Den största och starkaste av alla spelbara fåglar, och som sådan har en begränsad användning. För att använda örnen måste man kasta en lax på en struktur, som fungerar som en markeringspunkt för örnen. Örnen störtar sedan ner från himlen med förödande kraft och som förstör allt som står i dess väg.
  • Orange Bird – En orange dvärgfågel som kan göra sig smällfet om man petar på den i luften, vilket orsakar enorm skada mot en eller flera strukturer som står under fågeln.
  • Mighty Dragon – En stor drake med samma förmåga som örnen har.

> Läs mer på Angry Birds officiella sida